Jamara 2013.10.20. 17:44

Birsalma lekvár

 

lekvár01.jpg

1 kg birsalmához 30 dkg. cukrot adtam, jól összefőztem, kb.45 percig,lehűtöttem, utána leturmixoltam, visszatettem rotyogtatni, majd raktam bele kb. 1 db. citrom levét ujra felfőztem, üvegekbe raktam, és száraz dunsztba raktam.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazigasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr215589654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.10.21. 14:16:58

Ez végülis a birsalma sajt is, csak két néven?

Jamara 2013.10.21. 16:24:52

@enpera: Ez a lekvár, a birsalmasajt az más.

Jamara 2013.10.21. 18:11:59

A birsalmasajtot sűrűbbre kell főzni. Jót tesz neki, ha alma héját is belefőzünk, ezt segít a kocsonyásodásban. Mielőtt kész van, alaposan megmosott reszelt narancshéjat is lehet beletenni, majd egyet forralni,és egy sűtőpapírral kibélelt tepsibe ujjnyi vastagra kiönteni. A sajtlepényt 2-3 napos forgatással megfelelő keménységűre szárítjuk levegő járta helyiségben.
süti beállítások módosítása