Jamara 2013.08.17. 14:11

Desszert - Diós Brownie

Blog02.jpg

Már egy ideje terveztem, hogy blogot nyitok, mert szerettem volna tapasztalainkat megosztani másokkal is. Odafigyelünk arra, hogy milyen alapanyagokat vásárolunk, és arra is, hogy egészséges legyen az étel ami az asztalra kerül. Szeretjük a nemzetközi és fúziós ételeket, és szívesen kalandozunk ezen a területen. Remélem találtok kedvetekre valót.

Ime az első recept!

Hozzávalók:

Az eredeti recepthez képest változtattam az arányokon, tehát a következők szerint készítettem el:

20 dkg. keserűcsoki ( 60%-os) 15 dkg. liszt 15 dkg. darált dió 25 dkg. puha vaj, 25 dkg. cukor, 4 tojás.

Máz:  10 dkg. keserűcsoki egy kis olajjal összekeverve.

Elkészítés:

A vajat habosra kevertem, hozzáadtam a cukrot, az olvasztott csokit, majd egyenként a tojásokat. A lisztet elkevertem a dióval, és ezt a masszába forgattam. 22x24 cm-es tepsibe öntöttem a tésztát, amit előtte kivajaztam, kiliszteztem. Tetejére durvára vágott diót szórtam. Légkeveréses sütőben 170 fokon 20- 25 perc alatt készre sütöttem, majd amikor kihült, rákentem a csokimázat. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazigasztro.blog.hu/api/trackback/id/5464762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása