Már egy ideje terveztem, hogy blogot nyitok, mert szerettem volna tapasztalainkat megosztani másokkal is. Odafigyelünk arra, hogy milyen alapanyagokat vásárolunk, és arra is, hogy egészséges legyen az étel ami az asztalra kerül. Szeretjük a nemzetközi és fúziós ételeket, és szívesen kalandozunk ezen a területen. Remélem találtok kedvetekre valót.
Ime az első recept!
Hozzávalók:
Az eredeti recepthez képest változtattam az arányokon, tehát a következők szerint készítettem el:
20 dkg. keserűcsoki ( 60%-os) 15 dkg. liszt 15 dkg. darált dió 25 dkg. puha vaj, 25 dkg. cukor, 4 tojás.
Máz: 10 dkg. keserűcsoki egy kis olajjal összekeverve.
Elkészítés:
A vajat habosra kevertem, hozzáadtam a cukrot, az olvasztott csokit, majd egyenként a tojásokat. A lisztet elkevertem a dióval, és ezt a masszába forgattam. 22x24 cm-es tepsibe öntöttem a tésztát, amit előtte kivajaztam, kiliszteztem. Tetejére durvára vágott diót szórtam. Légkeveréses sütőben 170 fokon 20- 25 perc alatt készre sütöttem, majd amikor kihült, rákentem a csokimázat.